Prezentare

Comuna Valu lui Traian este situată la 8 km vest de municipiul Constanţa. Potrivit datelor publicate în urma ultimului recensământ finalizat, populaţia totală a localităţii este de 12.279 de persoane, dintre care 6212 persoane de sex bărbătesc şi 6067 persoane de sex femeiesc.

Pe data de 24 august 2012 Institutul Național de Statistică - Direcţia Judeţeană de Statistică Constanţa a publicat rezultatele preliminare ale recensământului din anul 2011 iar acestea indică faptul că populația totală a localității la momentul de referință al recensământului era de 11.452 de persoane populație stabilă, dintre care 5.670 persoane de sex masculin şi 5.782 persoane de sex feminin.

      Comuna Valu lui Traian se află într-un proces de dezvoltare continuă, stimulat şi prin deciziile administraţiei publice locale, una dintre acestea referindu-se la concesionarea unor loturi de teren pentru construirea de locuinţe, cunoscut fiind faptul că insuficienţa spaţiilor locative reprezintă o problemă foarte greu de depăşit mai ales de tinerii care au hotărât să îşi întemeieze o familie.
      Dacă toate proiectele gândite de administraţia publică locală, despre care puteţi afla mai multe din secţiunea priorităţi, vor fi realizate cu siguranţă vom asocia numele Valu lui Traian cu un standard al dezvoltării şi bunăstării dorite în orice localitate.